Anaokulu Bilgileri

ANASINIFINDA EĞİTİM-ÖĞRETİM ETKİNLİKLER

Ak İrfan Koleji anasınıfı eğitim programımız MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğünün programında belirtilen esaslara göre oluşturulmuş özgün bir program olup sabah 08:00’de başlayıp akşam 16.10’da sona ermektedir.

Eğitim alanında yenilikleri takip ederek geçerliliği kanıtlanmış yaklaşımlardan yararlanmak yoluyla, gelişim alanlarının her biriyle olan etkileşimini desteklemeyi, öğrencinin tüm gelişim alanlarındaki kazanımlarını üst düzeye çıkarmalarını, çeşitlendirmeyi ve zenginleştirmeyi hedeflemektedir. (Problem çözme, iletişim kurma, ilişkilendirme, sorumluluk alma, karar verme, akıl yürütme gibi)

Eğitim ortamlarımız fiziki ve teknik donanımıyla çağa uygun olup, sınıflarımız öğrenci sayılarına uygun büyüklükte, anti-bakteriyel laminant parke ile döşenmiş, dikkat çekici renkli boyanmış ve gerekli eğitim öğretim materyalleri ile donatılmıştır. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı verilmektedir.

Günlük eğitimlerimizde çocuk merkezli kaliteli eğitim ve öğretime yer verilir; içerisinde serbest zaman etkinliği, hikâye etkinliği, oyun etkinliği, müzik etkinliği, değerler eğitimi ve okuma yazmaya hazırlık çalışmaları da yer alır.

Haftalık olarak gezi gözlem inceleme ve deney çalışmaları yapılmakta olup İngilizce eğitimi ve beden eğitimi dersleri okulumuz branş öğretmenleri tarafından verilmektedir.

DEĞERLER EĞİTİMİ

Değerler, neye hangi önceliği vermemizi söyleyen rehberlerdir. Çocuklarımıza öğrettiğimiz değerler, onların vicdanlarının temelini oluşturur. Kişiliklerine bütünlük verir. İnsanlara yardım etmesini sağlar. Kendi ayakları üzerinde durmasına yardımcı olur. Yanlış ve doğru davranışı birbirinden ayırt etmesini olanaklı kılar. En önemlisi ,yaşamın mutlu bir yolculuk olmasını sağlar.. Temel insani değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmek okulun temel misyonları arasındadır... Değerleri birbirini tamamlayan üç boyutta geliştirilmiş etkinlikleri içermektedir:

1.Sınıf içi etkinlikler: Öğrenci merkezli ve aktif öğrenme esaslı bu etkinlikler sınıf ve branş öğretmenlerimizin her değerle ilgili sınıf içindeki çalışmalarını içermektedir.

2.Okul geneli etkinlikler: Görevlendirilmiş sınıfın öğrencilerinin diğer sınıflara yönelik etkinliklerini içerir. Konu ile ilgili kitap okumaları, gezi gözlem, seminer, kermes,sergi, yarışmalar, pano hazırlıkları, film ve tiyatro gösterileri vb.

3. Aileye yönelik etkinlikler: Çocuklarımıza kazandırmaya çalıştığımız bu değer ve davranışların kalıcı olması çocuklarımızın okulda öğrendiklerinin aile ortamında uygulanması onların bu yöndeki güzel davranışlarının aileler tarafından takdir ve teşvik edilmesi önem arz etmektedir.

Değerler Eğitimi konuları anasınıfı öğretmenleri tarafından gün içinde verilmektedir. Ana sınıfı öğrencilerimize birebir değerler eğitimi programımız vardır.

FİZİKİ ORTAM

20 kişilik sınıflar,

Çok amaçlı salon,

Zeka oyunları odası

Ana sınıfına özel lavabo ve wc,

A kalite yemek kahvaltı ve kantin hizmeti,

Geniş yeşil okul bahçesi ve oyun alanları,

Futbol –basketbol –voleybol sahaları-çocuk parkı bulunmaktadır.

PERSONEL

Ana Sınıfı öğretmenlerimiz enerjik, genç beyinlere sahip, eğitimi bir sanat olarak algılayıp, sevgi ve şefkati esas alan, eğitimin bütün formasyonlarına sahip, sürekli kendini yenileyen, sevecen ve bilgili kişilerdir.

Lisans mezunu 2 anasınıfı öğretmenimiz, 2 anasınıfı yardımcı elemanımız, beden eğitimi ve İngilizce branş öğretmenleri ile eğitim vermekteyiz.

KAHVALTI MENÜSÜ